Arles

Next

8 mei 2012 Arles - 52km

IMG 1145

We vertrekken vroeg, vanuit het niets gelegen tussen de rijstvelden van de Camargue richting Arles

Arles is een tegenvaller en dat heeft niet alleen met het weer te maken. Waar Avignon en Aigues-Mortes een doolhof van straatjes met toffe pleintjes zijn, is Arles voor ons een onaangename warboel. De arena ziet er van buiten mooi uit, maar het centrum van de stad geeft een zeer onverzorgde indruk. De drukte van het autoverkeer is nooit ver weg en we hebben maar één wens, zo snel mogelijk hier weg.

We hadden gedacht om de ganse dag in Arles te blijven en daar te overnachten, maar door de ontgoocheling over de stad en het ontbreken van een staanplaats - wij hebben ze niet gevonden - gaan we terug naar de kust, naar les Saintes-Maries-de-la-Mer.


9 mei 2012 Tournus - 420km

IMG 1171

Om 9u vertrekken we aan zee en om 15u zijn we reeds in Tournus. Het gaat zeer vlot, enkel druk verkeer in Lyon maar daar heeft de TomTom ons schitterend rond geleid. Als dat ding eens iets goed doet mag het ook gezegd worden.

In Tournus bezoeken we de benedictijnerabdij Saint Philibert, een prachtig staaltje van vroeg-romaanse architectuur. Daarna nog wat proviand gekocht in de boucherie-charcuterie "Duriaud-Pézerat fils" en we zijn klaar om morgen verder te rijden.

IMG 1192

10 mei 2012 Han-sur-Lesse 547km en 11 mei 2012 thuis - 135km

Over de twee laatste dagen is er weinig te vertellen. We stoppen de eerste dag in Luxemburg om te tanken, overnachten in Han-sur-Lesse om 's anderdaags grijs en zwart water (= definitie van chemische toilet in Han-sur-Lesse)  te lossen en tegen de middag zijn we thuis.

Na 14 dagen blauwe lucht en zon moeten we opnieuw wennen aan Belgische grijswaarden.

Sitemap © LV 2018